Excursión a las trincheras y a la Canyada Real

  0

  Compromís per Paterna ha organitzat una excursió oberta a tota la ciutadania amb el fi de conèixer la línia de trinxeres de la Guerra Civil que està pròxima a Montecanyada, i també la Canyada Reial, la via pecuària que travessa una zona rústica pròxima a Montecanyada i que dóna el nom al barri de la Canyada. La visita serà el pròxim diumenge 24 de maig a les 10 del matí de la plaça Porta del Sol de la Canyada. 

  D’ací eixiran cap al punt de començament de l’excursió en cotxes compartits. A l’excursió, que tindrà una duració de dos hores, ens acompanyarà Pep Durbán, membre de la Coordinadora del Bosc i impulsor del projecte de conservació i recuperacióde les trinxeres. La duració prevista de la visita es de 2 hores.

  La canyada reial que dóna nom al barri de la Canyada és una via pecuària protegida que transcorre per darrere de Montecanyada i travessa en diagonal la zona rústica que hi ha darrere del barri i va a parar a la futura rotonda del camí del Rabosar. És una via protegida propietat de l’estat que actualment és un camí desconegut per a la major part de la ciutadania i que està envoltat de vegetació de secà (oliveres, garroferes) i de pins, que ja han començat a colonitzar el paratge.

  Compromís per Paterna va proposar la recuperació d’este espai amb una intervenció senzilla i de baix cost centrada, d’una banda, en senyalitzar correctament la canyada a fi que siga coneguda i transitada per la ciutadania, i d’altra banda en aplanar el camí i fer-lo més transitable per bicis i per vianants, de tal manera que servisca de connexió entre el carril bici autonòmic, el nou carril bici que anirà paral·lel al nou camí del Rabosar i l’actual tram de carril que hi ha a la exida del Plantío pel camí del Comte fins a Montecanyada.

  L’Ajuntament de Paterna va aprovar esta moció al mes de març. Així mateix, el consistori també va recolzar al ple d’abril la proposta de Compromís mitjançant la qual podria catalogar-se la línia XYZ, de 26 kilómetres a l'àrea metropolitana, com a Bé d'Interés Cultural. L'Ajuntament de Paterna demanarà a la Conselleria de Cultura que dote amb esta figura a la totalitat de la línia XYZ  donada la importància històrica i cultural d'este conjunt defensiu. Esta línia, també coneguda com la Matallana, discorre des del municipi d'El Puig fins a Manises; passa pel terme de Paterna i Sant Antoni de Benagéber, després pel bosc de la Vallesa, Entrepins, València la Vella, i finalitza en la localitat de Riba-roja del Túria. 

  Dejar una respuesta

  Please enter your comment!
  Please enter your name here